Kingsday, picknicken en padvinder Larissa!

Jaaa, Larissa is still alive!Snapchat-20140426021140

Ik moet even terug denken aan wat er de afgelopen dagen gebeurd is. Jullie hebben koningsdag gevierd en de mijne was niet heel erg feestelijk. Een paardje ging hier met pensioen en die gingen we wegbrengen naar de nieuwe eigenaar. Ik ging mee, samen met de meiden, om nog wat van het eiland te zien. Ik heb uiteindelijk 7uur lang in de auto gezeten en was helemaal gaar. Maaar…. Kreta is echt prachtig, vooral de zuidkust. Toen we ook in het donker uit de bergen terug reden naar Heraklion zag je de lichtjes van alle huisjes aan de kust branden, kreeg er bijna een kerst gevoel van!DSC_0159Happy Kingsday!

De school is wel weer begonnen en dat betekent voor mij ook weer ritme. ’s Ochtends de paarden en ’s middags de kinderen. De kleinste was afgelopen week ook erg moe van school, woensdag kwam ze om 11.00 thuis en heeft tot het avond eten (18.00) geslapen en daarna weer. Afgelopen week zat ze op schoot en viel ze in m’n armen in slaap, echt zo lieef. Ik ben echt gek op ze aan het worden, het is leuk om te zien hoe je een band met ze opbouwt. (Ondanks dat ik ze soms ook achter het behang wil plakken).

De oudste is erg slim en stelt af en toe moeilijke vragen. Hoewel ik soms moe wordt van de vraag: ‘maar waarom?’  lig ik er heel gek ’s avonds in mijn bed met de vraag: ‘ja, waarom eigenlijk?’ Deze week zijn de filmpjes over knikkerbanen aan de kant geschoven voor filmpjes over recycling (ze is 6?!) Hoe ze autobanden crunchen in een apparaat en daar nieuwe van maken is helemaal cool!

Het leuke aan de kinderen vind ik dat ze het mooiste speelgoed hebben maar het gelukkigst worden van iets simpels. Zo had ik vanmiddag bijvoorbeeld papieren vliegtuigjes gevouwen en die gingen ze vanaf het boven terras naar beneden gooien en een wedstrijdje houden welke het verste komt. En afgelopen week bijvoorbeeld, geef ze 2 kartonnen dozen en ieder een bezem en fantaseer dat we op een boot zitten en we moeten roeien. (ondanks de ruzie wie de kapitein mocht zijn, hebben ze de grootste lol)DSC_0184Het winnende vliegtuigje!

Dinsdag was ik lekker vrij en heb ik eigenlijk helemaal niets gedaan. Ik was best wel moe en het was lekker weer dus ik heb bij het zwembad gelegen en een boekje gelezen. (Ik denk dat sommige van jullie mijn jaloersmakende facebook video wel hebben gezien, hihi!)

 

Vandaag is het de Dag van de Arbeid / Dag van de bloemen, dit wordt door de Grieken groots gevierd.

(Dag van de Arbeid, Dag van de Bloemen - Mei de bloemrijke maand. Er worden bloemen geplukt, waarvan kransen worden gemaakt. Deze worden aan deuren gehangen en op auto’s gelegd. Grieken trekken de natuur in voor een picknick of uit eten in lokale restaurants, vooral in bergdorpen wordt het feest uitbundig gevierd. Alle bloemenwinkels en tuincentra (ook als 1 mei op een zondag valt) zijn open en op straat worden bloemen verkocht.)

Rare feestdagen hebben ze hier.  Vanmorgen kreeg ik de babyfoon en de meiden riepen al heel hard dat ze wilde gaan picknicken vandaag en dat ik ze snel uit bed moest komen halen. Ik ging eerst de paarden rijden en de meiden gingen gasten naar het vliegveld brengen samen met mama. Daar hadden ze koekjes gekocht die mee mochten op de picknick. We hebben de tas gevuld met allemaal lekkers, broodjes, fruitjes, koekjes, nootjes en drinken en we gingen op pad, het bos in!
Larissa de padvinder ging even voorop om een goed picknick plekje uit te zoeken. Na een wandeling recht door de bosjes, het kleed 3 keer (!) in een mierenhoop te hebben uitgelegd en sokken vol met prikkelplanten (oeps) had ik iets gevonden en zijn we gaan picknicken.  De meiden waren druk aan het zingen over hoe mooi de dag was en hebben bloemen geplukt.
(Songtekst: De lucht is blauw, ik hou van jouuu, de zon schijnt, het is een mooie dag, zoo moooi, zoo moooi, zo moooooooooi!) 

IMG_20140501_015022
Picknicken!

DSC_0178‘Jij hebt wel prikkels op je benen, maar het ligt toch wel lekker’ (volgens mij was dit een hint: SCHEER JE BENEN LARISSA)

Boven in het restaurant was het druk, sommige mensen besloten daar namelijk te gaan ‘picknicken’, mooi makkelijk. Helaas waren er voor de meiden geen leuke kinderen om mee te spelen en zijn we de auto gaan wassen van papa. (uiteindelijke resultaat: kinderen nat, auto nog steeds vies)DSC_0181
‘ARISSA, de banden moeten ook schooooon!’

Verder ben ik er deze week achtergekomen dat als je tijdens het hardlopen het gevoel hebt dat je niet meer kunt. Je toch nog wel even een stukje verder kunt. Vooral als er een groot stuk souvlaki achter je aan komt. (Kwam een woeste geit tegen onderweg)
Het weer wordt hier ook steeds lekkerder, helder, zonnetje, klein windje. Maar aangezien ik bijna de hele dag in een paardrijbroek loop, heb ik nog heerlijke melkflessen. Het is een soort duo-penotti effect, mijn armen en benen. Gelukkig heb ik nog even om deze mooi bij te kleuren!
IMG_20140501_121109M’n twee vriendjes!

Snapchat-20140430112838Verslaving, Griekse Frappé, mmmm

DSC_0161PANNEKOEKEN!!

DSC_0164Kreta is het perfecte eiland om op te fietsen *kuch*

Snapchat-20140427025534‘Arissa, dit is mijn poepie familie van klei, een mama, een papa en kindjes’
*Trots*