Zon, zwemmen en zeemeermin Larissa!

Weer tijd voor een blogje, nu ik deze schrijf voel ik me wel een beetje sip. Het einde komt steeds dichterbij, ik ga al weer bijna naar huis. Het is hier nu echt genieten, het weertje is echt heerlijk en ik voel me gewoon top. Ik moet weer even nadenken over wat er de afgelopen dagen allemaal gebeurd is. Olympia is op haar eerste trektocht geweest en deed het echt perfect, de vrouw die haar reed zei dat ik haar keurig had afgericht en ze een heerlijke week heeft gehad! Kijk, dat is mooi om te horen en daar doen we het natuurlijk voor. Het paardje die mij blauwe knieën bezorgde pakt het ook heel goed op. Ik zit er onderhand op en we kunnen een beetje rijden, vandaag ben ik voor het eerst los door de baan geweest en ze was super braaf. Pluto (m’n grote vriend) gaat helemaal als een trein. Ik vind dat echt een heerlijk beest, het is echt een sulletje en dat maakt hem juist zo lief. Met dit paard heb ik echt een enorme klik en deze zal ik ook wel echt gaan missen als ik thuis ben.
plukje

(het ‘slechte’ nieuws is dat whisky is verkocht naar zweden, hier heb ik ’s avonds best veel tranen om gelaten, het zal gek zijn om een leeg stalletje te zien. Paardrijden in Nederland zal er dus ook niet echt meer van komen)

De meiden waren vorige week erg veel vrij dus heb best veel op ze gepast. We hebben zelfs onze eigen knikkerbaan gebouwd van karton! Hij begon heel klein, vanaf een stoel en dan naar beneden maar we hebben hem steeds meer uitgebreid tot over het terras . Hij werkte zelfs, ik met m’n linkerhanden heb toch nog iets kunnen bouwen (bedankt pap dat ik nog iets van je handigheid heb meegekregen). Het enige probleem was dat we geen knikkers hadden, maar hiervoor gingen we gewoon knikkers maken van klei (als je ze een dagje in de zon laat liggen worden ze vanzelf net zo hard, haha).
knikkerbaan

 

Hier was ie nog klein, haha!

Het weer is hier nu ook echt heerlijk, het zomergevoel heb ik ook echt gekregen. Gister waren de meiden vrij vanwege de verkiezingen en gingen we ’s ochtends eerst weer picknicken. We hadden al ontbeten (oo gosh, ik at een beschuitjes hagelslag mee, mmmm, nederlands eten!) en er  was verder weinig in huis om mee te nemen op de picknick (boodschappentijd!), dus uiteindelijk zijn we op pad gegaan met een rolletje mentos en een fles water. Dit keer weer een hele wandeling dwars door de bosjes om daarna ons kleed weer uitteleggen waar allemaal mieren waren (is dat niet standaard zo met picknicken?). Na 4 keer een nieuwe plek gezocht te hebben heb ik maar gezegd dat er op deze plek echt geen mieren waren. (telkens terwijl ik ergens heen wijs roepen: hé zie je dat daar?! En dan vet snel de mieren van het kleed vegen, hahaha)
Ik kreeg wel een complimentje van de oudste, ze zei: ‘Larissa, als ik later groot ben wil ik net zo dun als jou worden.’ Het jammere was dat ze daarna zei: ‘mag ik nu jouw laatste mentos?’ (Maar natuurlijk mocht ze die :D)

Ze wilden daarna nog een stukje wandelen maar we moesten ook weer terug omhoog, het was super warm die dag, ruim 30 graden, dus we kwamen helemaal verhit terug.  Daarna ging ik voor het eerst met de meiden zwemmen, ik heb echt zo gelachen. Het zijn echt 2 kleine waterratjes, vooral de jongste, dat ziet er zo lief uit, die drijft mooi door de bandjes en die trappelt heel hard als een hondje (het gaat nog snel ook!) Ik vond het in het begin een beetje spannend, want ze kunnen allebei nog niet echt zwemmen en het water is wel echt diep, ik kan er niet staan(ja, ik weet het, dat gaat al snel). Maar met m’n 27 zwemdiploma’s in m’n achterhoofd ging het wel goed (blij dat ik reddingszwemmen 1, 2 en 3 heb gehaald 😛 ) Ik was wel echt kapot na een middagje met hun in het water spelen. Ik heb ze geduwd en gedaan alsof ze bootjes waren, spullen voor ze op gedoken en ze wilde steeds zien hoelang ik onder water kon blijven. Hardlopen is er niks bij, haha, vooral omdat je steeds van de ene naar de andere kant zwemt om dat 1 van de 2 (voor de grap) HELP LARISSA roept. Bikini’s zijn ook niet erg handig, vooral omdat ze graag aan me hangen en dan grijpen wat ze pakken kunnen (SLEEP ME NAAR DE TRAP, SLEEP ME NAAR DE ANDERE KANT, SNELLER ZWEMMEN LARISSA SNELLER!) Ik was wel een goede zeemeermin volgens hun! Vandaag heb ik ook weer lekker met de meiden en oma gezwommen.
zwemmen
Er zijn hier nu wel erg veel muggen, iedereen wordt best wel lek geprikt, van die gemene tijgermuggen. Iemand zei ook deze week: ‘jaa, als het warmer wordt krijgen we ook van die hele kleine mugjes, die lijken wel fruitvliegjes, die komen door de horren heen en prikken je helemaal lek.’
Oké, ik wordt al weken lang lek geprikt en kan die mug ’s avonds nooit vinden, toch wordt ik ’s ochtends  wakker met super vele bulten (record: 26). Maarja, ik dacht ook elke avond: agh, die fruitvliegjes ga ik niet dood slaan, die doen toch niets!
Grrrrrrrrr, daders gevonden!

De meiden zijn nu ook helemaal gek op m’n nagellak, ik heb echt fel rood mee en het ziet er echt verschrikkelijk uit bij ze op die witte handjes en voetjes, hihi. Oo, ik vind ze zo leuk en lief. Ik wil niet meer naar huis vanwege hun. Ik denk dat ze mij wel snel zullen vergeten als ik weg ben maar ze hebben bij mij wel een heel speciaal plekje gekregen 🙂

 

 

Ps, leuk nederland nieuws:
PUPPPYYYY!
20140525_120340

 

DSC_0239

Uitzicht bij het zwembad1400850291464Lekker kleurtje!

 

One thought on “Zon, zwemmen en zeemeermin Larissa!

 1. Lieve La,
  Wat schrijf je toch leuk zeg! Er zit een colomniste in je!
  Wat is het snel gegaan en wat heb je genoten en veel geleerd.
  En zo relaxed ben je nog nooit geweest denk ik. Hou m vast.
  Dit zal je nooit meer vergeten.
  We verwachten ook een welcome home feestje…….

Reacties zijn gesloten.